viernes, 4 de febrero de 2011

La meditació genera canvis en el cervell

Un estudi publicat recentment considera que un curs de meditació de vuit setmanes porta a canvis estructurals en el cervell.

Christie Nicholson
Scientific American, 22 gener 2011

Les noves descobertes en el camp de la neurociència efectuades en els últims cinc anys, proven els beneficis de la meditació; segons els investigadors es troben veritables canvis fisiològics causats per aquesta mena d'introspecció practicada assíduament.

Recentment, els científics del Massachusetts General Hospital varen tenir 16 participants en un programa de meditació de vuit setmanes. Aquest tipus de meditació es centra en la consciència sense prejudicis de sensacions i sentiments. Els subjectes practiquen durant uns 30 minuts al dia.

Es van prendre imatges cerebrals de cada subjecte abans i després de l'entrenament. Els científics van trobar augments en la densitat de matèria grisa a l'hipocamp, una àrea responsable de l'aprenentatge i la memòria. I van veure disminució de la densitat en l'amígdala, que és responsable de la nostra ansietat i respostes d'estrès.

Una àrea que no canvia és la ínsula, que s'associa amb l'auto-consciència. Els investigadors especulen que podria ser necessaria la
meditació a llarg termini per a afectar aquesta zona.

Tot això ens recorda dues coses: 1
) El cervell és molt més plàstic del que els científics pensaven fins i tot fa tot just una dècada,  i 2) la manera com se senten -en calma o ansiós-, es pot correlacionar amb indicadors estructurals reals en els nostres cervells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario